محمد خوش چهره در کافه خبر درباره وضعیت بحرانی بازار مسکن گفت: من قبلاً هم به رئیس جمهور گفته بودم که ساخت چهار میلیون واحد مسکونی یک برنامه چند جانبه و بلندمدت است و در یک سال نمیتوان یک چهارم این رقم و و یک میلیون واحدهای مسکونی ساخت.
البته خوشحال نیستم که پیش بینی ام به حقیقت پیوست.
وی افزود: منظور من این بود که این برنامه بلندمدت تاثیر مستقیمی بر قیمت مسکن، رهن و اجاره بها نخواهد داشت. البته ماجرای بحران رهن و اجاره ریشه دارد و ریشه آن را باید در ناآگاهی، غفلت و بی توجهی نظام تصمیم گیری و شیطنت و سازماندهی عوامل بیرونی جستجو کرد.
این اقتصاددانان تصریح کردند: منفعت طلبی و سوداگری یکی دیگر از جریان های مرتبط با این موضوع است چرا که برخی ذی نفع هستند که قیمت ها افزایش پیدا کند. در این شرایط مشاهده می شود که در دوران رکود، قیمت مسکن افزایش می یابد.
خوش چهره عنوان کرد: این افزایش قیمت مسکن ربطی به برجام و مذاکرات ندارد زیرا زمین وارداتی نیست و نیازی به واردات مواد اولیه مانند سیمان و غیره نداریم و خودکفا هستیم. اما شاهد افزایش غیر واقعی قیمت ها هستیم و غفلت و جهالت در کنترل قیمت زمین و سوداگری باعث افزایش شدید قیمت مسکن شده است.
وی یادآور شد: اتفاقاً اینجا جایی است که باید فریزر اتفاق می افتاد. دولت باید وارد عمل می شد و از افزایش قیمت ها جلوگیری می کرد. در کنار این دستور به فکر چهار تا پنج درصد جمعیتی بود که از طریق اجاره مسکن امرار معاش می کنند و مشکلات آنها را حل کرد.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا می توان در شرایط تورم قیمت مسکن را فریز کرد؟ حتی این اعلامیه بیست و پنج درصدی هم رعایت نمی شود، گفت بله ممکن است. در واقع من به آقای رئیس جمهور گفتم که دولت نه تنها این کار را نکرد، بلکه تایید کرد که قیمت نباید بیش از 25 درصد افزایش یابد. اگر نگویم او در ناآگاهی بود، باید بگویم که با این اقدام اشتباه، روند افزایش قیمت تایید شد.
وی افزود: دولت با این اقدام کف سازی قیمت کرد و حتی کسانی را که به فکر افزایش 25 درصدی نبودند مجبور به افزایش قیمت کرده است. در این شرایط مستاجران ذلیل و خوار شدند. بندگان خدا نتوانستند قرارداد خود را تمدید کنند و صاحب خانه ها نیروی مسلط را در مناقصه یافتند.
خوش چهره اظهار داشت: میبینید دلمان خوش است به ایده های ناقصی که اگر بشود و اگر نشود، نتیجه چنین هولناک است…..