نمودار قیمت مسکن در شهرهای بزرگ ایران: تهران، اصفهان، مشهد
نمودار قیمت مسکن در شهرهای بزرگ ایران: تهران، اصفهان، مشهد

نمودار قیمت مسکن در شهرهای بزرگ ایران: تهران، اصفهان، مشهد

نوشته شده توسط محمد سلمانی در 08 اردیبهشت 1404
دسته‌بندی
تحلیل
نظرات
بدون نظر

در شرایط کنونی اقتصاد کشور، بهتر است قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری بر روی مسکن، برای جلوگیری از ریسک‌های غیرمنتظره، نمودار قیمت مسکن به خصوص در شهر‌های بزرگ را با دقت بررسی کنید تا بتوانید پیش‌بینی مناسبی از آینده بازار داشته باشید. در حقیقت با توجه به روند‌های اخیر قیمت، می‌توان دریافت که کدام مناطق پتانسیل بهتری برای سرمایه‌گذاری و خرید ملک دارند. در متن پیش رو تصمیم داریم، نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های ایران همچون تهران، اصفهان و مشهد را بررسی کنیم. از همین رو اگر تصمیم به خرید ملک یا سرمایه‌گذاری در بازار مسکن این شهر‌ها را دارید، تا انتهای متن همراه ما شوید تا مطالب مهمی را در اختیارتان قرار دهیم.

به طور کلی بررسی نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های ایران و توجه به روند‌های اخیر، دیدگاه مناسبی از دوره‌های رکود و رونق بازار به شما خواهد داد. از طرفی خریداران مسکن، سرمایه‌گذاران و مالکان در شهر‌های بزرگ همچون تهران، اصفهان و مشهد، با تحلیل نمودار قیمت، متوجه خواهند شد که آیا قیمت‌ها درحال‌رشد، تثبیت یا کاهش هستند؟ 

همچنین با تحلیل نمودار، می‌توانید تأثیر عواملی همچون میزان عرضه و تقاضا، تورم و نوسانات نرخ ارز را بر روی قیمت مسکن بررسی کرده و در نهایت با شناخت روند‌ها، فرصت‌ها و چالش‌های بازار مسکن، تصمیم‌های بهتری بگیرید. به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که مدیریت ریسک برای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن نیازمند درک دقیق از روند قیمتی است. چرا که بدون تحلیل مناسب، ممکن است سرمایه‌گذار در زمان نامناسب وارد بازار شود و ضرر کند. 

در مجموع تحلیل نمودار قیمت مسکن در شهر‌های مهم کشور، به شما کمک کرده تا مناطقی که بیشترین بازدهی را داشته و پتانسیل بالاتری برای سرمایه‌گذاری و رشد در آینده دارند را شناسایی کنید. سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان شهری نیز با بررسی و تحلیل روند قیمت مسکن بر روی نمودار در دهه گذشته، می‌توانند سیاست‌های حمایتی و مالیاتی مناسبی با هدف کنترل تورم و جلوگیری از ایجاد حباب‌های قیمتی اتخاذ کنند.

تراکم ساختمان‌ها در شهر
قبل از خرید خونتو ارزیابی کن!
دریافت گزارش ارزیابی آپارتمان

روند کلی قیمت مسکن در ایران طی دهه اخیر

در یک نگاه کلی قیمت مسکن در ایران طی دهه گذشته رشد بسیار چشمگیری داشته است. در سایه عوامل اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی از جمله تحریم‌ها، نوسانات نرخ ارز، تورم بالا، کاهش تولید و عرضه مسکن و افزایش تعرفه‌های شهرداری و هزینه‌های پروژه‌های ساختمانی، بازار مسکن دستخوش تغییرات بسیاری شده و طی 10 سال اخیر روند به شدت صعودی در پیش گرفته است. این موضوع علاوه بر اینکه میزان عرضه و تقاضا را در بازار مسکن تحت تأثیر خود قرار داده، توان خرید مردم را نیز کاهش داده است. 

به گفته بسیاری از کارشناسان این حوزه، با اینکه در چند سال گذشته، قیمت‌ها افزایش داشته‌اند؛ اما تعداد معاملات کاهش محسوسی یافته است. در حقیقت این نشان از رشد غیرواقعی و سرمایه‌ای قیمت‌ها بدون همراهی توان خرید مصرف‌کننده واقعی است. با این حال، در صورت عدم اصلاح ساختار اقتصادی و نبود سیاست‌های ضد تورمی، ممکن است روند افزایش قیمت مسکن در کشور برای سال‌های پیش رو نیز ادامه‌دار باشد. از طرفی با رکود تقاضا و کم‌شدن قدرت خرید، می‌توان انتظار کاهش قیمت یا ثبات نسبی در بازار را داشت. 

در مجموع با توجه به این شرایط، خریداران مسکن و سرمایه‌گذاران باید با تحلیل دقیق وضعیت اقتصادی و سیاسی، همچنین درک تحولات بازار در سال‌های اخیر، تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند. چرا که یک برنامه‌ریزی هوشمندانه در این مسیر، باعث شده تا فرصت‌های طلایی را شناسایی کرده و در نهایت سرمایه خود را رشد دهند. سرویس قیمت‌گذاری ملک، پلتفرم الوملک نیز در کنار شماست تا بتوانید به‌صورت آنلاین و لحظه‌ای قیمت ملک موردنظرتان را محاسبه کنید. 

افزایش تعداد ساختمان‌ها در شهر تهران

تغییرات قیمت مسکن در 10 سال گذشته چگونه بوده است؟

به بیان ساده می‌توان گفت که نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های ایران طی دهه اخیر (از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳) افزایشی بوده است. شاید بتوان یکی از دلایل مهم رشد نجومی قیمت ملک در این سال‌ها را عدم توازن در میزان عرضه و تقاضا دانست. چرا که عرضه مسکن در 10 اخیر نسبت به مدت مشابه قبل از آن، کاهش قابل توجهی داشته است. به طور کلی کاهش ساخت و ساز در کنار افزایش تورم عمومی در کشور، بازار مسکن را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. 

بازار مسکن در دهه گذشته، به طور چرخه‌ای بین دوره‌های رکود و صعود در نوسان بوده است. چرخه‌های قیمت در این مدت، به طور معمول از رشد شدید و سپس ثبات یا کاهش معاملات تشکیل شده‌اند. در ادامه به تفکیک، دوره‌های رکود و صعود را بررسی می‌کنیم: 

دوره‌های صعودی قیمت مسکن در کشور (رونق و افزایش قیمت)

از سال 1396 تا 1397: با شروع نوسانات شدید قیمت ارز، ، انتظارات تورمی و رشد هزینه ساخت در اواخر سال 1396، بیشترین افت و خیز قیمت مسکن در کشور را نیز شاهد بودیم. در حقیقت تغییرات قیمت ملک رابطه مستقیم با نرخ ارز داشته و در سال‌هایی که نوسان نرخ ارز کمتر بوده، افزایش قیمت در بازار مسکن هم کمتر اتفاق افتاده است. 

از سال 1398 تا 1399: با افزایش نقدینگی، رشد قیمت زمین و بی‌ثباتی اقتصادی در کشور، جهش قیمت‌های مسکن در شهر‌های مختلف رقم خورد. 

از 1401 تا پایان شش ماه نخست 1402: افزایش نرخ دلار به بالای ۴۰ هزار تومان باعث رشد شدید قیمت مصالح و زمین شد که در نهایت به افزایش قیمت مسکن در کشور نیز دامن زد. 

دوره‌های رکودی قیمت مسکن در کشور (ثبات یا کاهش معاملات)

از سال 1393 تا 1395: با رکود عمومی اقتصادی، ثبات نرخ ارز و کاهش توان خرید، معاملات مسکن کاهش یافته و قیمت با ثبات نسبی همراه شد. 

از اواسط 1400 تا اوایل 1401: در این مدت به دلیل عدم رشد درآمد خانوار و رشد شدید قیمت در سال‌های قبل، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافت و با کمتر شدن تقاضا، معاملات نیز با کاهش روبه رو شد. 

نیمه دوم 1402 تا پایان 1403: با افزایش تورم عمومی و همچنان کاهش توان خرید مردم، افت معاملات در بسیاری از شهر‌های کشور اتفاق افتاد. 

در ادامه نمودار چرخه رکود و صعود قیمت در دوره‌های مختلف بازار مسکن ایران را مشاهده می‌کنید. 

افزایش قیمت مسکن ایران در سال‌های 96 تا 99
نمودار چرخه قیمت در بازار مسکن ایران
با الوملک، قیمت مسکن در شهر دلخواهت رو آنلاین محاسبه کن!
دریافت گزارش

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، بازار مسکن ایران در دهه گذشته بین دوره‌های رکود (به رنگ قرمز) و صعود (به رنگ آبی) در نوسان بوده است. بیشترین رشد قیمت‌های مسکن در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ و همچنین ۱۴۰۱ رخ داده، در حالی که سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ بازار بیشتر تحت‌تأثیر رکود قرار گرفته است. 

در مجموع متوسط چرخه‌های صعود و رکود قیمت بازار مسکن در ایران بین ۲ تا ۴ سال است. در این میان دوره‌های رکود به طور معمول با کاهش حجم معاملات همراه بوده و قیمت کاهش شدیدی را تجربه نکرده است. همچنین در بسیاری از دوره‌ها، قیمت اسمی بالا باقی می‌ماند و تنها قدرت خرید مردم افت می‌کند. در بخش‌های بعدی نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های تهران، اصفهان و مشهد را بررسی می‌کنیم. 

افزایش تعداد آپارتمان‌ها در شهر

نمودار قیمت مسکن در تهران

شهر تهران در میان سایر شهر‌های کشور، رکورد بیشترین میزان تورم در بازار مسکن را برای بازه 10 سال گذشته به خود اختصاص داده است. به گونه‌ای که به طور میانگین قیمت مسکن در پایتخت، رشد بیش از 20 برابری را تجربه کرده و از حدود ۳ میلیون تومان به ازای هر مترمربع برای سال 1393 به حدود 94 میلیون تومان در پایان سال ۱۴۰۳ رسیده است. 

در ادامه جدول و نمودار متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران برای یک دهه گذشته را مشاهده خواهید کرد. 

سال

1393

1394

1395

1396

1397

1398

1399

1400

1401

1402

1403

قیمت

3.7

4

4.3

5.8

10.3

15

27

31

47

70

94

از نمودار بالا می‌توان نتیجه گرفت که بازار مسکن تهران در بین سال‌های 1393 تا 1396 در یک رکود و ثبات قیمتی قرار داشته است. در ادامه از سال 1396 شاهد آغاز روند صعودی بوده‌ایم و از سال 1397 به بعد، سرعت افزایش قیمت مسکن شدت بیشتری یافت. به نحوی که متوسط قیمت مسکن در شهر تهران طی یک دهه اخیر بیش از 24 برابر شده است. 

افزایش قیمت مسکن تهران بعد از سال 97
نمودار میانگین قیمت مسکن در تهران

تحلیل روند قیمت در پایتخت

به طور کلی قیمت‌ها در بازار مسکن پایتخت، طی دهه گذشته تحت‌تأثیر نوسانات اقتصادی، ارز، نرخ بهره، تورم و سیاست‌های دولت، روند صعودی را پشت سر گذاشته است. هر چند دوره‌های صعود با جهش نرخ ارز و بی‌ثباتی اقتصادی همراه بوده‌اند؛ اما در کل بازار در فاز رکود تورمی قرار داشته و به‌ویژه در سال 1403 فراز و نشیب چندانی را تجربه نکرده است. با اینکه نرخ تورم در پایان اسفندماه همان سال 32.5 درصد اعلام شد، بر اساس آمار رسمی، رشد قیمت مسکن حدود ۱۷ درصد بود. 

به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل خروج متقاضیان مؤثر بازار مسکن در چند سال اخیر و کاهش شدید قدرت خرید مردم، معاملات به کمترین میزان خود رسید. در حقیقت همان تعداد کم خریداران نیز بیشتر تمایل به خرید واحد‌های با متراژ کوچک داشته‌اند. در نهایت اگر تصمیم به سرمایه‌گذاری یا خرید خانه در تهران دارید، بهتر است در این بازار پرتلاطم ملک مورد نظرتان را با سرویس آنلاین قیمت‌گذاری ملک پلتفرم الوملک به منصفانه‌ترین قیمت خریداری کنید. 

ساختمان‌های مسکونی در شهر

نمودار قیمت مسکن در اصفهان

نمودار رشد قیمت مسکن در اصفهان طی دهه اخیر (۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳) تحولات قابل‌توجهی را تجربه کرده است. به عنوان مثال بر اساس گزارش‌ها، قیمت یک واحد مسکونی در اصفهان از حدود ۵۰۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۶ به بیش از ۵ میلیارد تومان در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ رسیده است. با این حال در یکی دو سال گذشته بازار مسکن این شهر وارد یک رکود تورمی شده است، به‌طوری‌که تعداد معاملات املاک کاهش یافته؛ اما قیمت‌ها همچنان روند صعودی دارند. 

در ادامه جدول و نمودار میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در اصفهان برای 10 سال گذشته را آورده‌ایم. 

سال

1393

1394

1395

1396

1397

1398

1399

1400

1401

1402

1403

قیمت

2.5

2.7

3

3.4

4.8

7.2

12

15

23

32

38

افزایش قیمت مسکن اصفهان طی 10 سال
نمودار میانگین قیمت مسکن در اصفهان

داده‌های نمودار بالا نشان می‌دهد که قیمت مسکن در اصفهان طی چند سال گذشته، روند صعودی را پشت سر گذاشته است. به‌طوری‌که قیمت هر مترمربع مسکن در اصفهان طی ۱۰ سال، از 2.5 میلیون به میانگین 38 میلیون تومان رسیده و به طور تقریبی بیش از 15 برابر شده است. با این وجود بازار مسکن اصفهان یکی از بازار‌های با بازده سرمایه‌گذاری مناسب خواهد بود. 

ساختمان‌ها در شهر اصفهان

تغییرات قیمت در نصف جهان

قیمت‌ها در بازار مسکن اصفهان طی سال‌های 1393 تا 1396 تحت تأثیر عرضه و تقاضای سنتی در یک دوره ثبات نسبی قرار داشت و به طور میانگین در بازه 8 تا 13 درصد در حرکت بود. در ابتدای سال 1397 با افزایش نرخ ارز و تورم، دوره جهش قیمت مسکن شروع شد و تا پایان سال 1399 ادامه داشت، به گونه‌ای که در این 3 سال قیمت‌ها به طور تقریبی 2.5 برابر شد. 

در سال 1400 به دلیل کاهش توان خرید مردم و ثبات نسبی اقتصاد، رشد قیمت مسکن کنترل‌شده‌تر بود. با این حال در سال‌های 1401 تا 1403، رشد شدید مجدد با انتظارات تورمی و کاهش ارزش پول ملی اتفاق افتاد. در مجموع بازار مسکن در شهر اصفهان طی یک دهه اخیر، روند صعودی داشته که با توجه به روند‌های گذشته و شرایط اقتصادی کنونی، در صورت تثبیت نرخ ارز و اتخاذ سیاست‌های کنترل تورم، می‌توان انتظار بازاری با ثبات و مناسب سرمایه‌گذاری برای آینده را داشت.

ساختمان‌سازی در شهر مشهد

نمودار قیمت مسکن در مشهد

مشهد به عنوان پایتخت مذهبی کشور و دومین کلان‌شهر ایران، مقصدی مهم برای مهاجرت، خرید مسکن و سرمایه‌گذاری در حوزه ساخت و ساز محسوب می‌شود. از طرفی بازار مسکن مشهد نیز طی دهه گذشته (۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳) از نوسانات قیمت دور نبوده و تحت‌تأثیر عوامل مختلف، فراز و فرود‌هایی را تجربه کرده است. 

در ادامه، جدول و نمودار میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در مشهد برای دهه اخیر (۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳) را آورده‌ایم. 

سال

1393

1394

1395

1396

1397

1398

1399

1400

1401

1402

1403

قیمت

2

2.3

2.5

2.9

4.2

6.8

11.5

14

22

30

35

بگو آپارتمانت کجاست تا بگیم قیمتش چنده!
استعلام قیمت آنلاین ملک
افزایش قیمت مسکن مشهد در 10 سال
نمودار میانگین قیمت مسکن در مشهد

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید، قیمت مسکن در مشهد طی ۱۰ سال، از ۲ میلیون به حدود 35 میلیون تومان برای هر مترمربع رسیده و به طور تقریبی 18 برابر شده است. با این حال بازار مسکن مشهد برای سرمایه‌گذاری به خصوص با سرمایه متوسط، بسیار جذاب به نظر می‌رسد.

تراکم ساختمان‌ها در مشهد

روند قیمت در شهر زائران امام رضا

روند قیمت مسکن در شهر مشهد از سال 1393 تا 1396، رشد آرامی داشته و بازار بیشتر تابع تقاضای مصرفی بوده است. در حقیقت در این مدت نوسان قیمت شیب ملایمی داشته و رشد سالانه بین 10 تا 15 درصد را تجربه کرده است. در ادامه از سال 1397 تا 1399، همزمان با افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش ریال، قیمت مسکن جهش شدید داشته و بیش از 5 برابر شد. 

سال 1400، ثبات نسبی بر بازار مسکن حاکم بود؛ اما قیمت‌ها کاهش نداشت. از سوی دیگر قیمت از سال 1401 تا 1403، شیب تند را در پیش گرفت، تنها در صورتی که تثبیت نسبی بازار ارز و ثبات سیاسی اتفاق بیفتد، ممکن است بازار رشد ملایم‌تری برای آینده داشته باشد. 

در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که بازار مسکن مشهد در دهه اخیر با افزایش قابل‌توجه قیمت‌ها و کاهش معاملات مواجه بوده است. به طور کلی عوامل اقتصادی و سیاسی متعددی در این روند دخیل بوده که برای بهبود وضعیت بازار باید سیاست‌گذاری‌های مناسب در زمینه افزایش عرضه، کنترل تورم و بهبود شرایط اقتصادی انجام شود. 

ساختمان‌ها در اطراف حرم امام رضا

مقایسه قیمت مسکن در تهران، اصفهان و مشهد

تهران به عنوان پایتخت و مرکز سیاسی و اقتصادی کشور، بزرگ‌ترین و گران‌ترین بازار مسکن ایران را به خود اختصاص داده است. در حقیقت قیمت مسکن در این شهر، بیشترین تأثیرپذیری از نرخ ارز، تورم و سیاست‌های کلان اقتصادی را داشته است. از همین رو می‌توان گفت که به طور معمول نرخ رشد قیمت مسکن سریع‌تر از سایر شهر‌ها بوده است. 

در مقابل، بازار مسکن اصفهان در دهه گذشته نسبت به تهران، پایدارتر بوده و قیمت‌ها نوسانات کمتری را تجربه کرده‌اند. با این حال با توجه به توسعه صنعتی و اقتصادی در شهر اصفهان به خصوص برای سال‌های اخیر و تأثیرپذیری از مهاجرت، می‌توان نتیجه گرفت که تقاضا برای اجاره بیشتر شده و قیمت مسکن نیز روند صعودی را در پیش گرفته است. 

مشهد به عنوان شهری که جایگاه مذهبی و توریستی ویژه‌ای در کشور دارد، همواره مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار داشته است. به همین دلیل بازار مسکن آن نیز در سال‌های گذشته، تحت‌تأثیر مسافران، زائران و سرمایه‌گذاران به‌ویژه برای مناطق نزدیک به حرم رشد قیمتی بیشتری داشته‌اند. 

این موضوع را هم فراموش نکنید، با این که روند قیمت مسکن در هر سه کلان‌شهر تهران، اصفهان و مشهد، صعودی بوده و به خصوص در سال‌های اخیر افزایش یافته؛ اما به دلیل کاهش قدرت خرید قشر زیادی از مردم، در حال حاضر بازار هر سه شهر در یک رکود تورمی همراه با کاهش تقاضا به سر می‌برد. 

کدام شهر سودآورتر است؟

در بخش‌های قبلی به بررسی و تحلیل نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های ایران پرداختیم. اکنون اگر قصد سرمایه‌گذاری یا خرید ملک در یکی از شهر‌های تهران، اصفهان و مشهد را داشته باشید، ممکن است این سؤال برایتان پیش بیاید که از میان این شهر‌ها، کدام‌یک برای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن سودآورتر است؟ برای پاسخ دقیق به این پرسش مهم، در ادامه از چند جهت این موضوع را بررسی می‌کنیم. 

بررسی بازدهی و رشد قیمت مسکن در دهه گذشته (از سال 1393 تا مرداد ماه 1403)

به طور میانگین رشد قیمت ملک در شهر‌های تهران، اصفهان و مشهد برای بازه 10 اخیر به شرح زیر است. 

شهر

میانگین قیمت

در سال 1393 (میلیون تومان)

میانگین قیمت

در سال 1403 (میلیون تومان)

میزان رشد قیمت مسکن

تهران

3

65

22

اصفهان

2.5

40

16

مشهد

2

36

18

همان‌طور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، شهر تهران با بیشترین رشد قیمت در دهه اخیر، بازدهی خوبی برای رشد سرمایه نسبت به سایر شهر‌ها داشته است. پس از آن نیز شهر مشهد قرار داشته که برتری نسبی نسبت به شهر اصفهان برای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن از خود نشان داده است. 

سرعت نقدشوندگی سرمایه و حجم معاملات

یکی از مهم‌ترین معیار‌های سنجش میزان سودآوری یک سرمایه‌گذاری به خصوص در حوزه مسکن، سرعت نقدشوندگی سرمایه و حجم معاملات آن است. بیشتر متقاضیان خرید مسکن در شهر تهران را سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و خانوار‌ها تشکیل می‌دهند. همچنین تهران به عنوان پایتخت، جمعیت بسیاری داشته و به دلیل وجود مراکز اداری و تجاری، یکی از شهر‌های به‌شدت مهاجرپذیر محسوب می‌شود. از همین رو بازار مسکن وسیع‌تر داشته و با حجم معاملات بالاتر نسبت به سایر شهر‌ها، سرعت نقدشوندگی بالایی نیز خواهد داشت. 

مشهد نیز به دلیل اینکه یک شهر زیارتی بسیار مهم به شمار می‌رود، همیشه متقاضیانی از میان مهاجران، زائران و خانوار‌های بومی برای خرید ملک در آن وجود دارد. به همین دلیل میزان نقدشوندگی خوبی داشته و بازار آن نیز کمی پایدارتر است. در نهایت برای شهر اصفهان، اغلب متقاضیان خرید مسکن را خانوار‌های بومی تشکیل داده و تحرک بازار کندتر و میزان نقدشوندگی کمتری نسبت به شهر‌های تهران و مشهد دارد. 

ریسک سرمایه‌گذاری

از نظر ریسک سرمایه‌گذاری در بازار مسکن، می‌توان گفت که در شهر تهران با اینکه متوسط قیمت مسکن نسبت به سایر شهر‌ها بالاتر است؛ اما با توجه به پایدارتر بودن از نظر میزان تقاضا، ریسک سرمایه‌گذاری کمتری دارد. شهر مشهد بازار متنوع‌تری داشته و در حقیقت فرصت محور است؛ البته این موضوع وابسته به میزان مهاجرت و زائران بوده که ریسک سرمایه‌گذاری را نسبت به تهران بیشتر خواهد کرد. در نهایت بازار مسکن اصفهان، کم‌نوسان‌تر بوده؛ اما در بازده کندتر است که مناسب سرمایه‌گذاران محافظه‌کار خواهد بود. 

در مجموع چنانچه سرمایه قابل‌توجهی دارید و به دنبال بازده سرمایه بالا با ریسک کم هستید، شهر تهران بهترین گزینه است. به‌ویژه در این شهر می‌توانید در مناطقی که پتانسیل بالایی برای رشد دارند همچون مناطق ۵، ۲۲ و 9 سرمایه‌گذاری کنید. از سوی دیگر اگر به دنبال درآمد اجاره‌ای و سرمایه‌گذاری میان‌مدت هستید، شهر مشهد به خصوص مناطق الهیه، وکیل‌آباد و قاسم‌آباد، به نظر مناسب هستند. همچنین اگر قصد سرمایه‌گذاری با ریسک کمتر؛ اما با رشد آرام دارید، شهر اصفهان انتخاب خوبی برای ثبات و اجاره در بلندمدت است. 

تعداد زیاد املاک در شهر

تحلیل قیمت‌ها با الوملک

الوملک با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم یادگیری ماشین، بانک اطلاعاتی قیمت روز مناطق مختلف، همچنین تحلیل روند بازار و داده‌های دولتی و خصوصی، قیمت ملک شما را محاسبه کرده و سپس گزارش کاملی ارائه می‌کند. از همین رو می‌توانید با انتخاب شهر یا منطقه مدنظرتان، از این ویژگی برای تحلیل نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های ایران به‌صورت هوشمند و دقیق استفاده کنید. 

از مزایای تحلیل با الوملک، می‌توان به دقت بالا در تخمین قیمت با الگوریتم هوش مصنوعی اشاره کرد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن، گزارش کاملی از ارزش واقعی ملک در اختیارتان قرار می‌دهد. همچنین این سرویس از تمامی شهر‌های ایران به‌ویژه تهران، مشهد و اصفهان پشتیبانی کرده تا امکان مقایسه قیمت مسکن در هر شهر را داشته باشید. به عنوان مثال شما می‌توانید قیمت ملک در دو منطقه از یک شهر یا دو شهر مختلف (به عنوان مثال منطقه 2 تهران و منطقه ملک شهر اصفهان) را مقایسه کرده و بازدهی سرمایه‌گذاری در آن مناطق را بررسی کنید. 

اگر سرمایه‌گذار، خریدار یا فروشنده ملک در تهران، مشهد یا اصفهان هستید، استفاده از سرویس قیمت‌گذاری هوشمند الوملک به شما کمک می‌کند تا تصمیم‌گیری مطمئن‌تری برای خرید یا فروش ملک موردنظرتان بگیرید. در حقیقت با بررسی قیمت در نقاط مختلف می‌توانید تحلیل دقیق‌تری از ارزش واقعی ملک در مقایسه با بازار انجام دهید.

با قیمت گذاری مطمئن ملک بهتر سرمایه گذاری کنید!
شروع قیمت گذاری مسکن

جمع‌بندی

همان‌طور که پیش‌تر در متن به آن نیز اشاره کردیم، بررسی و تحلیل نمودار رشد قیمت مسکن در شهر‌های ایران، علاوه بر اینکه به خریداران و سرمایه‌گذاران برای شناسایی بهترین زمان ورود به بازار کمک می‌کند، برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان شهری نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که این تحلیل‌ها به تصمیم‌گیری بهتر درباره خرید و فروش، سرمایه‌گذاری و اجرای سیاست‌های اقتصادی کمک می‌کند و از وقوع بحران‌های احتمالی در بازار مسکن جلوگیری خواهد کرد. 

در نهایت، هر چند بازار مسکن در این شهر‌ها با رکود تورمی مواجه است؛ اما فرصت‌هایی نیز برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف آن وجود داشته که می‌تواند در بلندمدت بازدهی مناسبی به همراه داشته باشد. چنانچه قصد سرمایه‌گذاری یا خرید مسکن در شهر‌های تهران، اصفهان و مشهد را دارید، با الوملک می‌توانید به‌صورت آنلاین و در سریع‌ترین زمان، قیمت ملک موردنظرتان را به دست آورید. سؤالات خودتان را در بخش نظرتان همین مقاله مطرح کنید تا کارشناسان ما پاسخ دهند.

مقالات مرتبط
نظرات کاربران
برای این مقاله هیچ نظری ثبت نشده است
شما اولین نفری باشید که نظر خود را ثبت می‌کند!